Beinahe Alles wir im Wohnblock in der Széll Kálmán Straße renoviert

Die Renovierungsarbeiten der Wohnblockinnere in der Széll Kálmán Straße 51. wurden begonnen, und damit wird ein mehrere Jahrzehnte altes, akkutes Problem gelöst

Puskás Tivadar polgármester azt hangsúlyozta, hogy az adósságkonszolidációnak köszönhetően végre azzal foglalkozhat a város, hogy fejleszt, illetve felújít. A város vezetője hozzátette, hogy a Széll Kálmán utca 51. szám alatti tömbbelső rendbetétele is ennek a tervnek a része.
Molnár Miklós alpolgármester, a körzet képviselője miután a tíz évvel ezelőtti Savaria Fórumból idézett, azt húzta alá, hogy 2004-re tehető a tömbbelső problémájának ügye.
Nem mai probléma, amit most, és, amit több száz lakó érdekében megoldunk. Már szinte lehetetlen volt autóval, illetve gyalog közlekedni, muszáj volt cselekedni. Most a lakók türelmét kérjük, és bízunk benne, hogy május végén minden érintett elégedetten veheti újra birtokba a lakóövezetet – tette hozzá a városrész képviselője.

Krenner Tibor, a BIT-ÉP Kft. ügyvezetője a lakótömb felújításának részleteiről tájékoztatta a frisss.hu-t.
A tömbbelső faltól falig megújul, az összes régi burkolatot felbontjuk, helyette térköves burkolatokat teszünk le. Ez már sokkal esztétikusabb lesz és a későbbi, esetleges javítási munka is praktikusabb lesz. Emellett a csapadékcsatorna is megújul, új víznyelők épülnek, a közvilágítást is felújítjuk, hiszen négy új és négy felújított kandellábel fog üzemelni. A parkosítás keretében a régi, már kivágott fák helyett huszonhárom újat telepítünk, egyéb bokrokkal és cserjékkel együtt. A parklási gondok is megszűnnek majd – fogalmazott az ügyvezető.
A munkálatok május végéig tartanak.

forrás: frisss.hu